Over deze blog

Een blog krijgt telkens het recentste bericht bovenaan. Als je dus van het begin af aan wil lezen moet je met het onderste bericht op pagina 1 beginnen. Er staan in deze blog telkens tien berichten per pagina.

dinsdag 16 juli 2013

Pelgrimstarief

De nacht bij Anna en Didier verloopt iets minder vlot dan verwacht. Ik moet nog wat zuiniger leren worden bij het avondmaal, vooral als het gaat over warme keuken. Het probleem in casu is dat Anna een heel goeie kokkin is. Didier zal daar wel niet direct een probleem mee hebben, maar wie dit leest, begrijpt de betekenis van mijn woorden. Ik vind het evenmin haalbaar om telkens kond te doen van mijn kwaal. Het plan om reeds rond acht uur op pad te gaan blijft evenwel overeind, we willen koste wat kost de vroege uurtjes gebruiken om een serieus deel van het traject af te haspelen. De verhalen in gedachten van pelgrims die reeds om vijf uur in de morgen de benen uitslaan, is dit zeker niet overdreven vroeg. Het eerste gedeelte van de wandeling loopt door de bossen, waar we te maken hebben met agressief vliegend wild. Het komt erop neer dat ik de laatste kilometer door het bos quasi in looppas afleg, opgejaagd door tientallen van die beesten die me langs alle kanten belagen. De open plek brengt redding. Balans: een tiental beten. Muggen, dazen, steekvliegen, noem maar op.
De rest van de wandeling is adembenemend mooi. We overschouwen de Marnevallei met zijn honderden hectaren wijngaarden en steken ze over. Halverwege, aan de oevers van de Marne zelf, staan broer Bart en schoonzus Nele uit de Gaverstraat klaar met een koud buffet om U tegen te zeggen! Kersen van pa en ma's kerselaar uit de Gaverstraat bij het aperitief en aardbeien van biobroer en brioboer Pol uit ... de Gaverstraat als dessert. Verwennertjesdag dus. Dankjewel Gaverstraters!
We landen rond half vijf in het dorpje Moussy waar een bakker, een haarkapper en een hotel netjes samen langs de weg staan. We maken van de diensten van elk van deze zelfstandigen gebruik en wel in dezelfde volgorde: de bakker zorgt voor ons avondmaal, de kapper bevrijdt me van de veel te warme baard en het hotel zou moeten zorgen voor een frisse blik morgenvroeg. Kapper en hotel hebben zelfs een eigen pelgrimstarief.
De teller staat op 322,2 m. Slaapwel!
Eventjes een stempeltje halen bij de plaatselijke neringdoeners.
De Marnevallei zit boordevol Champagne-in-spe
Een Gaverstraatpicknik aan de oevers van de Marne
Baard wegwerken aan pelgrimstarief (5€)

1 opmerking:

Unknown zei

Hopelijk heb je bij het stempeltje ook een glaasje bubbels gekregen.
Francis