Over deze blog

Een blog krijgt telkens het recentste bericht bovenaan. Als je dus van het begin af aan wil lezen moet je met het onderste bericht op pagina 1 beginnen. Er staan in deze blog telkens tien berichten per pagina.

woensdag 24 juli 2013

Geen gewone etappe

Ik had dit stukje 'Kilometers vreten bis' kunnen noemen, maar dan zouden er wellicht nog een ter, een quater en nog veel meer gevolgd zijn met dit titeltje. We hebben vandaag immers de kaap van 35 dagkilometers overschreden. Dit komt enerzijds omdat we een omwegje wilden maken voor de kapel van Saint-Josephe des Champs in Villeneuve du Chemin en anderzijds omdat we morgen graag in Chablis zouden overnachten, om de volgende paar dagen wat te verlichten en om wat makkelijker slaapplaats te vinden.
Deze morgen dus al vroeg op stap samen met Eddy, die deze nacht bij ons bleef. Hij had zijn wekker om zes uur gezet en om kwart na zeven zijn we op pad. Om logistieke redenen scheiden onze wegen na een 10-tal kilometer en zijn we weer alleen. Eerst even een ommetje naar voornoemde kapel, de moeite waard maar omdat we intussen plannen aan het smeden zijn om een stuk van de etappe van morgen toe te voegen aan die van vandaag, blijven we niet lang.
Om twaalf uur kwart hebben we afspraak met Bart, Nele, Dythe, Michiel en Lowiek voor een laatste gezamenlijk middagmaal en een stukje gemeenschappelijke Camino. Zoals we dat gewoon zijn is dit een smakelijke aangelegenheid en een stevige wandeling zonder haperingen.
Maandag nog een meeting met Saskia en Christof en daarna hebben we de rest van de weg alleen af te leggen...
De pelgrim, het landschap en de weg (el camino)
Eventjes poseren voor de kapel van Saint-Josephe aux Champs

Een mentaal én fysiek versterkende siësta.
De 'Halle Circulaire' van Ervy-le-Chatel

4 opmerkingen:

Unknown zei

Hallo vrienden
Fysiek alleen maar mentaal zijn we zeker en vast bij jullie. We blijven jullie volgen. Zelfs al zijn we nu niet in Waregem .. we lezen jullie berichten.
Groeten
Francis en Rita

Anoniem zei

Beste Mieke en Pieter

Zo ontroerend en intens om te zien dat jullie "La Chapelle de Lola" ook bezochten vandaag...en hiervoor zo'n zware en lange tocht overhadden.
Beste dank hiervoor!!Ze zou héél fier geweest zijn!
Het ga jullie goed!
PS: vergeet geen Chablis wijntje te proeven...

groetjes
Isabelle

Annelien zei

k ga ervan uit dat jullie't wel gehoord zullen hebben en hopelijk hebben jullie niet even beslist om de trein naar Santiago te nemen! Ik wacht m.a.w. vol spanning op't volgende stukje, om zeker te zijn dat jullie ok zijn!

Anoniem zei

Hier ook een trouwe lezer!
Dankzij jullie blog hebben we het gevoel een beetje te kunnen 'mee-reizen'.
Blij dat het stappen zo goed lukt. Bewondering hoor!
Vele groetjes en heel veel succes!!
Eveline en Brecht.