Over deze blog

Een blog krijgt telkens het recentste bericht bovenaan. Als je dus van het begin af aan wil lezen moet je met het onderste bericht op pagina 1 beginnen. Er staan in deze blog telkens tien berichten per pagina.

dinsdag 23 juli 2013

Buiten de waard

Voor de eerste keer vinden we een overnachtingsplaats die speciaal voor Compostella-pelgrims ingericht is. Het plaatsje heet Sommeval en hééft iets. Je komt uit het bos en daar staat het: de deur staat open en er hangt een verwelkoming die aangeeft dat je er kan overnachten. Er zijn propere (hurk)toiletten, een kookplaatje en een gootsteen. Kun je bij ons niet voorstellen.
Sommeval ligt op een goeie 20 kilometer van Troyes, onze teller geeft er 25 aan. Dit komt omdat we wat van de weg zijn afgeweken, want het boekje is verkeerd voor wat betreft de bevoorrading. We hadden erop vertrouwd dat er in Laines-aux-Bois een kruidenier is, maar dat is buiten de waard gerekend. Dat betekent een drietal kilometer omlopen om door Bouilly te passeren. De plaatselijke pizzaboer heeft er meteen twee klanten bij, hopelijk voor hem niet de twee enige van vandaag, hoewel we dat gevoel toch hebben.
De weg tot buiten Troyes loopt door parkgebied, heerlijk schaduwrijk en vlak. Daarna krijgen we de uitgestrekte velden, vooral tarwe, gerst en koolzaad. In Laines-aux-Bois voelt Mieke wat pijn in de knie en gaat het tempo wat naar beneden. Ik pik een graantje mee van de overvloed op de velden en heb op die manier na een halfuurtje een 'sjieklit' zoals we er één konden maken in onze kindertijd. Na Bouilly komen we algauw aan de bosrand waar we een half uurtje tegen de vlakte gaan voor een siëstamoment. Dan komt het zware werk: de heuvelkam over dwars door het bos. De kuiten staan zwaar onder spanning, maar we halen het (of wat dacht je?). Een Ibuprofen houdt Miekes knie in toom tot de aankomst.
Nu zitten we rustig te genieten van een mooie en niet al te zware zomeravond in het gezelschap van Eddy, die hier een uurtje geleden kwam aangelopen. We ontmoetten vandaag trouwens nog drie andere collega-pelgrims, allemaal Nederlanders... Frankrijk zit er vol van deze tijd van het jaar...
Het moeten niet altijd kathedralen zijn. Toch vragen we ons af of je in deze kerk wel rechtop kan staan.
Ik pik een graantje mee van de overvloed op de velden.
Door het bos de heuvelkam over.
De pleisterplaats voor deze nacht.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Groeten uit Oostende. Een goeie rust toegewenst.
Luc Inion

Anoniem zei

Beste Mieke en Pieter

Wij vonden het reuzefijn om een microschakeltje te kunnen zijn op jullie tocht!

Ik ben alvast héél erg benieuwd wat jullie morgen van Ervy en omstreken gaan vinden.

Mocht je niet in La Chapelle geraken, misschien merk je het Mariabeeld op de kapel wel van ver op! Het stoffige café-routier is echter niet van ver op te merken... ;-)

Ik grif die Johannes 15, 12 in mijn geheugen, de kinderen van de kinderwoorddienst in Sint-Maarten zullen het geweten hebben!

'n Mooie tocht morgen!

groet-je
Isabelle

snir shemesh zei

Voila nonkel Pieter en tante Mieke terug bijgelezen op de Blog :)
Wat een grappige kerk zeg zijn jullie daar binnen geweest?
Geniet nog volop van de trip en tante Mieke verzorg u knie maar goed é!!! Dikke zoen