Over deze blog

Een blog krijgt telkens het recentste bericht bovenaan. Als je dus van het begin af aan wil lezen moet je met het onderste bericht op pagina 1 beginnen. Er staan in deze blog telkens tien berichten per pagina.

woensdag 3 juli 2013

For real

Voila, de eerste etappe is een feit. Geheel volgens de planning hebben we ons kamp opgeslagen in het mini-dorpje Esquelmes, langs de Schelde. Dat 'opslaan' is dan eerder figuurlijk te nemen, want van een tent is deze nacht niet echt sprake, we logeren immers in de woonkamer van Pierre en Claudine, boeren op rust van de 'Ferme du Paradis', vlak naast het pittoreske kerkje van Esquelmes. Op de weg hierheen heeft Mieke me een paar keer in de arm geknepen met de boodschap dat het nu écht is. We zijn onderweg. Nog steeds dringt het precies niet helemaal door, hoewel het afscheid deze morgen wel helemaal echt verloopt, met de nodige emotie, de traantjes en de stevige knuffels. Omstreeks 9.30u gespen we onze rugzak vast en vertrekken richting zuiden. Jaklien stapt enkele kilometers mee en dan zijn we alleen. Niet anders dan de vele keren op onze oefenwandelingen... Al om kwart voor twaalf zetten we ons in Dottenijs in een klein eethuisje aan tafel, waar een lamstoofpotje gewillig naar binnen gaat. Daarna gaat de weg een stukje langs het Spierekanaal dat hunkert naar een plons van onze voeten. Idyllischer kan haast niet, daar zorgen een moeder eend met haar kuikentjes voor. In Pecq brengen we een kort bezoek aan de Sint-Maartenskerk en drie kilometer verder zijn we al ter bestemming. De eerste plaats waar we informeren naar een plaats om te slapen is bingo!
Een hartelijk afscheid
Eventjes de tenen verfrissen in het Spierekanaal
Het romaanse kerkje van Esquelmes

Onze 'verblijfshoeve' Ferme du Paradis

2 opmerkingen:

Unknown zei

Hé Nonkel Pieter en tante Mieke stap maar goed verder dat jullie uit de regen zone zijn want in Santiago is het nu rond de 30 graden!!!!! :)
We denken aan jullie en zullen een kaarske brandend houden tijdens de trip! Dikke kus Miek en Snir

peregrinofrans zei

Bonjour Pelgrims,
Jullie lopen op een prachtig pad...
Ik ben blij dat ik zo met jullie mag "meelopen"!
Een tip:
Koop onderweg fruit en eiwitrijk voedsel. Zodra jullie op jullie eindbestemming hebben gevonden en jullie de tent op hebben gezet doen dan meteen het volgende:
Eet wat fruit en eiwitrijk voedsel, jullie spieren zijn dan nog warm en nemen deze energie beter op! Drink ook een halve liter water en ga op je rug liggen. Zorg ervoor dat je voeten/benen hoger liggen dan het hart. Je kan bijv. de rugzak onder de voeten leggen. Op deze wijze raak je beter je afvalstoffen kwijt. Ook kan je je benen in de richting van je hart masseren, Blijf minstens een half uur liggen. Herhaal dit iedere dag!
Geniet van elke stap...

Bon Camino,