Over deze blog

Een blog krijgt telkens het recentste bericht bovenaan. Als je dus van het begin af aan wil lezen moet je met het onderste bericht op pagina 1 beginnen. Er staan in deze blog telkens tien berichten per pagina.

woensdag 10 juli 2013

Aardrijkskundeles

We zijn te gast op de parochie van Montcornet deze avond., meer bepaald in de parochiezaal. Deze is ons toegewezen door de Abbé van het stadje. De man is zelf volledig immobiel. Toen we aanbelden hoorden we roepen van binnenuit, maar begrepen niet direct dat het "entrez" was. Enfin, nu zitten we gelogeerd in wat misschien wel kan doorgaan voor het meest gammele huis van de parochie, maar we zitten onderdak, hebben sanitair en het is gratis. Een geslaagd einde van een geslaagde dag overigens, want de landschappen waren overweldigend, het weer optimaal en het gezelschap subliem.
We zijn nog steeds op weg door de Thiérache, een streek met overwegend landbouw. Vorige dagen was dat vooral veeteelt, vandaag liepen we door weidse akkers met vooral tarwe, gerst, koolzaad en maïs, soms ook suikerbieten en luzerne. Op sommige plaatsen waar we ver konden kijken, was zelfs niks van gebouwen te bespeuren. Het landschap is vrij heuvelachtig en omdat we van noord naar zuid lopen en de rivieren van oost naar west stromen, moeten we nogal eens en heuvelkam over. De hoogtemeter ging tot net boven de 200 m en net onder de 100 m.
Het ziet ernaar uit dat de aardrijkskundeleraar in mij eventjes opborrelt...
Overmorgen ontmoeten we Carlos en Annie. Dan zijn we Reims al heel dicht genaderd, een eerste grote stad.
Het is en blijft een ontroerend gegeven ... al is het nog zo banaal!

Een ontmoeting in de verte
De grasweggetjes die klimmen zijn het lastigst met de Carrix, maar het landschap noopt niet tot haast
Een watermolen op het riviertje 'La Serre'

Geen opmerkingen: