Over deze blog

Een blog krijgt telkens het recentste bericht bovenaan. Als je dus van het begin af aan wil lezen moet je met het onderste bericht op pagina 1 beginnen. Er staan in deze blog telkens tien berichten per pagina.

maandag 22 juli 2013

Drie ontmoetingen

De bedoeling van een rustdag is dat men rust. Daar valt nu jammer genoeg niet zoveel over te vertellen. Drie korte ontmoetingen zijn daar een uitzondering op. De eerste deze morgen met Eddy. Dat is de naam van onze Nederlandse collega, die we al in de etappe naar Sézanne ontmoetten. Hij blijkt eveneens Troyes uitgekozen te hebben voor een stopdag en verblijft net als ons in het diocesane centrum, een Groot Seminarie in een vorig leven. Hij wil graag doorsteken tot in Le Puy en Vélay om dan die route -de Via Podiensis- te volgen. Mooi, maar lastig en onbekend, dus ook niet veel accommodatie. Hij twijfelt.
De tweede ontmoeting is heel kort met een dame in de kerk Saint-Jean du Marché. De mevrouw is sterk gecharmeerd wanneer we ons voorstellen als pelgrim en verwijst naar een heel mooi plekje, privé-eigendom maar toch toegankelijk als je de weg kent. (zie foto).
Tenslotte hebben we een afspraak met Isabelle en Liesel, moeder en dochter op terugweg van vakantie in de Alpen en die na een stop in Taizé ook nog even Troyes aandoen om ons te ontmoeten. Beide lezer van deze blog en sterk gedreven in waardevolle projecten. Een gesmaakte ontmoeting die onze queeste weer een stuk mooier en waardevoller maakt.
Hoewel niet echt ontmoeting, lijkt dit beeld toch wel bij het 'onderwerp van de dag' te passen.
Zonder mensen die je erheen kunnen leiden, krijg je dit 'Troyaans' pareltje nooit te zien
Even poseren met twee dames die van wanten weten: Isabelle en Liesel, de kathedraal mag ook een beetje mee op de foto.

3 opmerkingen:

krantenhuisje zei

Hei Mieke,
Jouw klep kan echt niet tippen aan die van mevrouw hoor!
Zoen.
Carine

snir shemesh zei

Haha tante Mieke zeer leuke foto!

snir shemesh zei

Mama vraagt .... " Wat heeft deze wijze madam allemaal gezegd tegen haar? " En een dikke zoen voor beiden van mama