Over deze blog

Een blog krijgt telkens het recentste bericht bovenaan. Als je dus van het begin af aan wil lezen moet je met het onderste bericht op pagina 1 beginnen. Er staan in deze blog telkens tien berichten per pagina.

dinsdag 9 juli 2013

Iets te vieren

Gezeten in de zon met een maag vol plaatselijke heerlijkheden, probeer ik een start aaneen te breien van een volgend blogbericht.Veel heroïek is er niet bij, tenzij ik aan het fantaseren zou gaan. Het belangrijkste wapenfeit van deze dag is de reparatie van de Carrix-band aan de batjesprijs van drie euro! We hebbben er wel drie kilometer extra voor moeten stappen, maar niet zonder eerst onze rugzakken in het hotel 'Le Cheval Noir' achtergelaten te hebben. Vandaag stond niet meer dan tien kilometer op het programma, vanwege het exploot van gisteren, waar ik trouwens een beginnende blaar en een pijnlijke rechtervoet aan overgehouden heb. De korte etappe was dus welgekomen. (Terwijl ik dit tik komt de maître d'hôtel ons hier verwennen met een glas champagne van het huis op onze dertig jaar.)
We weten intussen dat Vervins een provinciestadje is met een rijke geschiedenis en een goedkope fietsenmaker. Ze hebben een mooie kerk, vriendelijk stadspersoneel en een hotel met een fantastische keuken. Morgen zijn we hier echter weeral weg, wellicht tot in Montcornet. Op die manier blijven we een halve dag voor op de planning. Maar dat is van geheel ondergeschikt belang.
De 10 kilometer tussen Autreppes en Vervins zijn vrij eentonig en vooral warm.
Het interieur van de kerk van Vervins. Bemerk de beschilderde pilaren.
Deze avond worden we even in de bloemetjes gezet! Met dank aan de maître d'hôtel.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Mieke en Pieter,

proficiat met jullie huwelijksverjaardag!!!
Wel een heel speciale dag op deze bijzondere reis!
Echt tof dat we met jullie kunnen meegenieten via de berichten en de foto's die het 'echt' maken.
Elke dag fiets ik voorbij jullie huis en vraag mij af: waar zouden ze nu zitten, of beter stappen...
Goed bezig!

groetjes

peter en nele

Unknown zei

Hey nonkel Pieter en tante Mieke

Wat fantastisch zeg 30 jaar getrouwd :-) Kijken wij naar op hoor om hopelijk op een dag ook in deze voetstappen te treden!
Leuk dat jullie er een rustig verwendagje van gemaakt hebben.
We blijven de verhalen en avonturen met plezier lezen! Nog veel genot op de trip en zulke leuke badkamer momenten :) Kus Miek en Snir