Over deze blog

Een blog krijgt telkens het recentste bericht bovenaan. Als je dus van het begin af aan wil lezen moet je met het onderste bericht op pagina 1 beginnen. Er staan in deze blog telkens tien berichten per pagina.

vrijdag 11 maart 2016

Een warme gloed.

Morgen, 12 maart, is het een jaar geleden dat Pieter afscheid nam van dit leven. Zijn lichaam kon niet meer. Maar hij leeft des te intenser met ons mee aan de overkant.
Een 10-tal jaar geleden verzamelden Pieter en ik wat geld om een ex-collega Alphone uit de landbouwschool in Rwanda (waar we gedurende de jaren '83 tot '87 les gaven) te helpen. Hij was terug in zijn geboorteland Burundi en had er een kerkkoor opgericht. Het koor wou een geluidsinstallatie aankopen maar er was geen geld. Wij hebben toen ons steentje bij gedragen om de aankoop mogelijk te maken.
Vandaag ontving ik volgende mail uit Burundi:


Chère Madame,
   En ces temps de carême, la chorale Saint François d'Assise pour laquelle votre feu mari Pieter a tant contribué pour son épanouissement a sollicité une messe de prière à son âme. La dite messe se déroulera dans la matinée de ce Samedi 11/03/2016 (de 06H15 à 07H00) en l'Eglise de notre paroisse. Nous souhaiterions que vous même la famille directe et les amis surtout ceux qui nous lisent en copie s'unissent à nous tous pour cette prière.Que DIEU ait l'âme de notre ami, qu'il donne le courage nécessaire et protège la famille restante. 
      Pour la chorale Siant François d'Assise

Even vrij vertalen:
Beste mevrouw,
In deze vastentijd heeft het kerkkoor "Franciscus van Assisi" voor wie uw overleden man Pieter geld inzamelde een mis aangevraagd ter nagedachtenis van zijn ziel. Deze gaat door morgen van 6u15 tot 7u op onze parochie. Mogen wij samen met jullie, en zij die in kopie staan, één zijn in gebed. 
Dat God die de ziel van onze vriend bij zich heeft, kracht geeft aan de familie en hen onder zijn hoede neemt.
Getekend: Het koor van de Heilige Franciscus van Assisi". 

Van dankbaarheid gesproken! Ik wist even niet of ik op een stoel zat of lag te dromen. Telkens weer als ik het moeilijk heb gebeurt er iets wat zoveel dankbaarheid oproept. Die dankbaarheid verzacht de pijn om het verlies en de leegte en heeft me weer moed om verder te gaan. Ik heb het er warm van.
Mijn lieve Pieter, je warmte blijft groeien en gloeien!

3 opmerkingen:

Dees zei

Mooi Mieke,
jullie band - anders dan voorheen - blijft sterk en voor jou erg bemoedigend ...
Vind inderdaad de kracht om blijvend verbonden te zijn !
Dank om je mooi en zo levensnabij getuigenis !
Er brandt een kaars voor jullie !

In verbondenheid: Dees

Lise Driessens zei

We vergeten Pieter niet!
Zijn warmte blijft immers vonken geven!
Vandaag, een dag met een lach en een traan: een lach, dankbaar omdat we zo'n fantastische mens mochten kennen, een traan, omdat we hem nu al moeten missen...maar ook een glimlach voor jou, Mieke: Pieter zou ongelooflijk trots zijn op jou, op jouw veerkracht en op zijn prachtig gezin dat moedig verdergaat!

Peter en Nele; Lise, Ruben en Simon

Toon Hanssens zei

Mooi Mieke, de warmte voelen we zo binnenkomen...
Pieter zou inderdaad trots op je zijn!
Dikke knuffels,
Katrien en Toon en Luka en Twan