Over deze blog

Een blog krijgt telkens het recentste bericht bovenaan. Als je dus van het begin af aan wil lezen moet je met het onderste bericht op pagina 1 beginnen. Er staan in deze blog telkens tien berichten per pagina.

donderdag 24 september 2015

Pieter blijft bezig.

Op 18 oktober gaat een tragewegenwandeling door in de gemeenten Marke, Bissegem en Aalbeke. Deze lussentocht is een initiatief van de lokale 11.11.11. groepen. Een vereniging waarvan Pieter en ik sinds vele jaren trouwe medewerkers zijn. Dit jaar zouden we de inbreng van Pieter moeten missen .... dachten we.
Enkele maanden geleden krijgen wij, het 11.11.11.- team van Aalbeke de vraag of we willen meewerken aan deze wandeltocht ten voordele van 11.11.11. Hoewel onze ploeg een paar flinke opdoffers heeft gekregen (sterfgeval, ziekte...) besluiten we unaniem mee te stappen in het project. We zullen wel zien of deze actie aanslaat bij de mensen.
Een paar dagen later wordt mijn gevraagd of ik er mee akkoord ga om de wandeling in Aalbeke op te dragen aan Pieter. Een mooie gebaar om Pieter te bedanken voor zijn jaren lange inzet. Ik voel mij vereerd en ben trots op mijn ventje. Een postuum eerbetoon! Wanneer de 11.11.11. ploegen van Marke en Bissegem te horen krijgen wat Aalbeke van plan is aarzelen ze geen moment. De ganse wandeling, vier grote lussen en drie kleine, komt in het voetspoor van Pieter te staan.
Naarmate de voorbereidingen vorderen en er zich steeds meer mensen aanmelden om te helpen of om te wandelen, krijg ik steeds meer het gevoel dat iemand hierboven nog lang niet aan rusten toe is. Ik die dacht dat we de tocht zonder Pieter tot een goed einde zouden moeten brengen zit er ferm naast. Steeds weer stel ik vast hoe groot zijn invloed is op het hele project. De energie en het enthousiasme waarmee Pieter zich inzette is nog lang niet opgebruikt. Zovele mensen die zijn positieve ingesteldheid mochten ervaren, geven die nu op hun beurt door. Dankzij Pieters warme levenshouding is deze zevenlussentocht nu al een succesverhaal geworden. Dankzij al deze mensen die op een of andere manier hun steentje bijdrage aan deze wandeltocht blijft Pieter verder leven!
Wandelen in de voetsporen van Pieter op 18 oktober.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi zo, sterke vrouw ... goede herinneringen, dankbaarheid en soms pijn en verdriet het blijft voor jou die nieuwe vorm van liefhebben - veel sterkte !
Dees