Over deze blog

Een blog krijgt telkens het recentste bericht bovenaan. Als je dus van het begin af aan wil lezen moet je met het onderste bericht op pagina 1 beginnen. Er staan in deze blog telkens tien berichten per pagina.

vrijdag 30 mei 2014

Een speciale verjaardag

Soms zijn er van die dagen waarop alles zo een beetje anders is. Gisteren was zo'n dag. Helemaal onverwacht is het trouwens niet dat een verjaardag wat speciaals heeft. Maar deze was er toch één om te onthouden. We waren namelijk weer een klein beetje onderweg naar Compostela. Herinnering aan één van de mooiste avonturen mijn ondertussen drieënvijftigjarige levenscarrière.
Het gaat zo: een paar weken geleden viel ons oog op een oproep van het Vlaams Compostelagenootschap om mee te stappen met een groep collega-pelgrims in de bloedprocessie te Brugge op Hemelvaartsdag, toevallig 29 mei dus dit jaar. Tja, waarom niet? Konden we dan meteen combineren met een bezoekje aan gezinnetje Heidi, waar Tomas eveneens een jaarwissel heeft. Jolien -ook al feestvarken op 29 mei- zou meegaan om het avontuur te documenteren met de camera in aanslag.
Al bij al een heel speciale, mooie en warme ervaring. We kregen heel even opnieuw het gevoel om tussen mensen te lopen met hetzelfde doel. Je ziet bewonderende blikken uit het publiek, waar mensen dikwijls met ongeloof in de ogen vragen of we nu écht wel zo ver te voet geweest zijn. Dan ben je toch fier om positief op die vraag te kunnen antwoorden.
Het thuiskomen was al even overweldigend: elk communicatiemiddel werd gebruikt om me er nog een jaartje bij te wensen: brievenbus, SMS, telefoon, facebook, email, Smartschool, ... een postduif net niet. Maar het doet een mens deugd om zoveel wensen te krijgen. Courage om verder te doen ondanks de opstandige buik, de pijnlijke rug en de gebrekkige slaap. Ik voel me alweer met mijn g*t in de boter gevallen. Een verzurende maatschappij? Hmmm, soms is dat echt ver af, als je ziet hoe mensen elkaar zo'n warm hart kunnen toedragen. En dat gaat soms heel ver, zoals die vijfhonderd-en-oneffen groepjes van vier die de komende vier dagen duizend kilometer willen fietsen tegen kanker. Koningin Mathilde op kop! Of die schatten van collega's, die een deelname-actie op touw zetten met de school voor levensloop, ook al tegen kanker. Mensen kunnen veel goede dingen doen. En het leuke eraan is, dat het je zo'n goed en warm gevoel heeft!
Dus dankjewel aan iedereen die in deze positieve, warme, menswaardige en opbouwende sfeer zich wil inzetten voor mensen die in nesten zitten. Ik mag mezelf nu ook al een beetje ervaringsdeskundige in dit verband noemen en ik kan maar één ding zeggen: jullie maken écht het verschil!
Dit is meteen ook de onderliggende laag van het speciale aan mijn verjaardag gisteren: deze zaken aan den lijve ondervinden, erin meegedragen worden, er mogen van genieten. Er kùnnen van genieten zonder dat er iets moet tegenover staan!
Eventjes opnieuw het Compostela-gevoel
Langs de Dijver in de Brugse binnenstad (het beeld van Sint-Jacob wordt vooraan onze groep gedragen.)

3 opmerkingen:

krantenhuisje zei

En weerom zien we jou stralen en genieten van dit moment. Bewonderenswaardig ! Hoedje af voor jullie beiden.
Dikke zoen.
Carine en J.L.

Anoniem zei

Grandioos! Super!!
Nog een maandje en jullie mogen het 1e verjaardagskaarsje van jullie vertrek uitblazen!!

gr,
isa

lucia en mart, onze wandelingen zei

Kijk, zo herken ik jullie zeker!
Blijf genieten van alles onderweg!

Lieve groeten
Lucia