Over deze blog

Een blog krijgt telkens het recentste bericht bovenaan. Als je dus van het begin af aan wil lezen moet je met het onderste bericht op pagina 1 beginnen. Er staan in deze blog telkens tien berichten per pagina.

maandag 25 mei 2015

Wat is goed?

Wat is goed? Een vraag die mij een dag of tien geleden werd gesteld naar aanleiding van mijn vorig blogberichtje waarin ik schreef: zo weet ik (al is het maar even) "alles is goed".
Enkele dagen daarna ging ik in een intrieste bui troost zoeken bij mijn ouders. Op dat moment was dat "alles is goed" één grote leugen. Ik huilde en snikte kwaad: Alles is niet goed. Mijn partner, mijn tochtgenoot, mijn Pieter is er niet meer. Ik moet alleen verder. Dat kun je bezwaarlijk goed noemen. 
Ik kan en wil niet altijd 'sterk' zijn. Soms moet ik triestig kunnen zijn. De pijn van het gemist moet ik toelaten. Hoe lastig en vermoeiend het ook is. Hoeveel natte zakdoeken er ook nodig zijn. Ik mag en kan en wil dat 'ongelukkig zijn' niet steeds verdringen. Gelukkig kan ik ook op zo'n momenten terecht bij mijn dochters, mijn ouders, bij vrienden... en dat is goed.
Vandaag ben ik naar de grootste rommelmarkt van 't land (Sinksenfeesten in Kortrijk) geweest samen met Saskia, Christof, Cas, Heidi, Jolien en Steven. Gezellig kuieren tussen een bonte verzameling van kraampjes, mensen, buggy's, honden, geuren en kleuren; genietend van de warme lentezon. Alles is goed. Maar straks ga ik alleen slapen en morgen sta ik weer alleen op. Is dat goed?
Ja… wat is goed en wat is niet goed? Dat is inderdaad niet zo simpel. Als ik de ene kant op kijk en de kinderen en kleinkinderen zie, mijn klein huisje, de mooie tuin die zo af en toe door kaboutertjes ;) wordt bijgewerkt (waarvoor heel erg bedankt!), de job op school ... dan is het goed. Maar als ik de andere kant op kijk en die lege plaats zie aan tafel, in de zetel, in de tuin, de onbeslapen kant van het bed, als het alleen zijn zich genadeloos opdringt dan...  ja, dan is het toch niet zo goed hé.

Ik probeer zoveel mogelijk de mooie kant op te kijken maar als je steeds dezelfde kant op kijkt dan krijg je een stijve nek en dan wordt het nog veel pijnlijker om het hoofd te draaien. Dus blijf ik naar beide kanten kijken hopend dat de pijn langzaam milder wordt. Wetend dat beide kanten samen horen.

4 opmerkingen:

Riet Vissers zei

Altijd welkom bij ons hé als je er eens tussenuit wil :-)

lucia en mart, onze wandelingen zei

Mieke,

gemis mag, nee, moet er zijn. Alleen dan kun je het verlies dragen. De andere kant is er gelukkig ook om het weer in balans te kunnen trekken. De tijd zal het leren.

Lieve groeten
Mart en Lucia

Anoniem zei

volhouden Mieke, je kan het wel...

Rose zei

Lieve Mieke,

De zin ¨Alles is goed. Maar straks ga ik alleen slapen en morgen sta ik weer alleen op. Is dat goed?¨ trof mij in je berichtje op de blog.
Want het is o zo waar, en hoeveel steun je ook krijgt van al die lieve mensen om je heen dat stukje moet je alleen doen alleen verwerken en dat is zo verschrikkelijk moeilijk.
Dinsdag is het een jaar en vijf maanden geleden dat ik afscheid heb moeten nemen van mijn lief, mijn allesie, dat ik heb moeten loslaten. Maar wanneer laat je los? Ik kan dat nog steeds niet. Iedere dag is Mike bij me loopt hij mee naast me, praat ik met hem en hou hem op deze manier vast. Wanneer moet je loslaten? Ik denk dat die tijd nooit zal komen omdat wat er was het zo verweven met elkaar zijn de liefde het samenzijn er altijd zal zijn zal blijven. Lieve Mieke ik wens je heel veel kracht en sterkte toe. Liefs Rose.