Over deze blog

Een blog krijgt telkens het recentste bericht bovenaan. Als je dus van het begin af aan wil lezen moet je met het onderste bericht op pagina 1 beginnen. Er staan in deze blog telkens tien berichten per pagina.

zaterdag 3 november 2012

Een reeks toevalligheden

Het begon allemaal ...
Tja, moeilijk te zeggen, maar feit is dat we al een aantal keer op vakantie, op weekend of gelijk waar  aanwijzingen tegenkwamen van wegen naar Compostela. In Frankrijk, in Nederland, in België.
Monestiés, Frankrijk
Mesch, Nederland(s Limburg)

's Gravenvoeren, België
Opvallend... Gekscherend vonden we het een aanduiding dat we ooit de tocht zouden moeten ondernemen.
Tot een paar jaar geleden in de plaatselijke pers bekend werd gemaakt dat het weggetje dat achter onze tuin passeert (de Steertstraat) deel uitmaakt van een historisch pad naar Santiago de Compostela en dat men er terug wegwijzers heeft aangebracht. Een idee begon te rijpen....
Toen bleek dat Mieke niet verder zou kunnen in haar huidige job, werd het idee geboren om ook daadwerkelijk de voettocht te ondernemen. Pieter is leerkracht en kan makkelijk enkele maanden loopbaanonderbreking nemen.We gaan naar Compostela! Te voet!
We zijn in het voorjaar van 2012.
Een eerste heel concrete stap is aansluiten bij het Vlaamse Compostelagenootschap. Gevonden op internet bij het gretig surfen naar reisverhalen en wetenswaardigheden over zo'n tocht.
Vragen werpen zich op: is dit haalbaar, gaan we het ons niet beklagen, zijn we er klaar voor? ... Wat als onze ouders plots ziek worden? Wat als er een kleinkind zal komen terwijl we weg zijn? Wanneer vertrekken we best? Hoelang ben je dan onderweg?
We nemen ons voor niet overhaast te werk te gaan en leggen de vertrekdatum vast begin juli 2013. Of neen: 9 juli 2013, dat is op onze dertigste huwelijksverjaardag. Kwestie van een vleugle (of beter: en hele schep) symboliek toe te voegen.

Geen opmerkingen: